Což o to, myšlenka to byla dobrá. Odjet s cestovkou k moři a pracovat tam jako delegát. Ale jak na to? Jak tu práci sehat? Takový džob u moře, o to je určitě obrovský zájem, u cestovek je fronta uchazečů a dávají to jenom po známostech. Má vůbec smysl se o něco takového pokoušet?

Nevěděl jsem o té práci vůbec nic.

Co jsem mohl nabídnout? Nebylo toho moc. Praxe v cestovním ruchu žádná, předchozí zaměstnání bylo v informatice. Umím anglicky a mám řidičák. Nu což, i tak to zkusím.

Sepsal jsem dopis – mail. Uvedl jsem, že sice zkušenosti nemám, ale o práci mám velký zájem. Jsem flexibilní, dokážu se orientovat v cizím prostředí, rád cestuji, jsem svobodný, můžu jet hned. A další omáčka, která se do takového motivačního dopisu hodí. Snažil jsem na sobě najít všechna pozitiva, která by mohla vyvážit nulovou praxi.

Otevřel jsem internet a hledal cestovky. Bylo jich opravdu moc. Stovky. Zjistil jsem, že existují různé adresáře cestovních kanceláří, kde jsou jejich maily pěkně pohromadě.

Tak jdeme na to, klikal jsem na maily, vkládal text do mailu a posílal. Těch mailů jsem nakonec za první den poslal skoro 1000.