“A co děláte v zimě?” – to je jedna z nejčastějších otázek, které dostává každý delegát od svých klientů. A současně to bývá dost velký problém.

Tak za prvé, delegát může být delegát i v zimě. Pokud jste dobří delegáti, není problém si zajistit práci i na zimní období. Jsou přímořské destinace, kam se jezdí v zimě (Egypt, Tunisko), nebo můžete působit v nějaké lyžařské oblasti (tohle například má CK Firo Tour). Ale pro všechny delegáty práce na zimu není, přeci jen se v létě jezdí na dovolené podstatně více, než v zimě.

Druhá možnost je najít si nějakou jinou sezónní práci. Nebo poslední možnost – nedělat nic :)

Musí se na to myslet dopředu. Taky myslete na to, že zvládnout tuto práci kontinuálně po celý rok je k zbláznění. Je potřeba si od turistů oddechnout a nějaká jiná, klidnější, zimní práce může být dobrá přležitost k odpočinku. Jinak se začnete před turisty opravdu hodně přetvařovat, že je rádi vidíte…

Tohle téma je oblíbené i mezi delegáty a už na konci srpna je to nejčastější otázka. Na “už víš, co budeš dělat v zimě”? se odpovídá “ještě nevím, to se uvidí” :)

Já jsem vždy nabídky na zimní práci v různých destincích odmítal a nejpozději v prosinci jsem se vracel (z Egypta nebo Dubaje) domů a alespoň do dubna byl na horách (jako instruktor lyžování v Krkonoších).