Ve svých příspěvcích na tomto blogu jsem psal doposud jen o mých začátcích při práci delegáta a průvodce. Snažil jsem se, abych popsal tuto práci tak, aby byla inspirací a pomocí pro začínající delegáty nebo pro pobavaní pro ty zkušené.

Možná jste si říkali, co vlastně dělám teď a proč všechno bylo jen v minulém čase. Ještě v loňském roce jsem pracoval 5 měsíců jako delegát na řeckém ostrově Lefkáda. Posledních 7 let jsem byl většinu času mimo domov a chtěl jsem teď nějakou dobu zůstat doma. Ikdyž práce v cizích zemích je velmi zajímavá, přeci jen doma je doma, potřeboval jsem domácí komfort namísto šatníku v kufru a hotelových pokojů, klid, české jídlo, čas zahrát si třeba poker (http://cz.partypoker.com/) turnaj a zajít si na pivo s kamarády. Prostě být zase na čas v reálném světě. Na tohle narazí každý delegát. Práce je to pěkná, ale soukromý život musíte odsunout na vedlejší kolej. Tak jsem to teď napravoval a delegátem jsem byl pouze na těchto stránkách.

Začíná ale jaro a opět se vrhám do práce. Můj záměr je pracovat jako průvodce poznávacích zájezdů s návratem zpět do ČR.

Jsem předběžně domluven s jednou na poznávací zájezdy specializovanou CK. Pozítří odjíždím na poznávací zájezd do Paříže, prozatím tréningově – abych zjistil přesný program a náplň tohoto zájezdu. Mezitím mi chodí emailem další nabídky od různých cestovek, které jsem kontaktoval dříve.

Určitě se s vámi podělím o zkušenosti a zajímavosti z nových cest.