Stávalo se mi často, že jsem měl zájem pracovat v určité zemi a potřeboval jsem zjistit, které CK tam pořádají zájezdy. Také se mě na to často ptáte. Zkusím vám poradit.

Z katalogu toho totiž moc nezjistíte. Cestovky tam zařazují i zájezdy, které přeprodávají někomu jinému. Hledáním na stránkách cestovek taky nic nezjistíte (stejný problém). Obcházením cestovek už vůbec ne.

Takže, jak na to? Osvědčily se mi tyto způsoby:

1. Zajít za někým známým do cestovní agentury ve vašem městě a zeptat se. V agenturách (tedy kancelářích, které přeprodávají zájezdy cestovkám) mívají perfektní přehled o trhu a o tom, kdo kam jezdí a jak se jim daří. Pokud tam nikoho neznáte, stejně tam zajděte, mohou vám poradit.

2. Zajděte na veletrh cestovního ruchu a udělejte si představu o trhu.

3. A nakonec tajný a efektivní tip! Určitě znáte internetové cestovní agentury, které prodávají online zájezdy cestovních kanceláří. Největší z těchto online prodejců je Invia (www.invia.cz). Takže si můžete vybírat na internetu zájezdy do země, která vás zajímá. Myslíte, že se nedá zjistit, která CK pořádá daný zájezd? Ale dá – a jednoduše. Na stránce s vybraným zájezdem se podívejte dolů na stránku a doleva. Je tam malinký (tajný) odkaz “CK”. Na ten klikněte. Musíte se proklikat reklamními upozorněními Invie, ale nakonec se zobrazí, která CK je organizátorem daného zájezdu!

Pokud máte své tipy, můžete je napsat do komentářů pro ostatní…