E-maily od cestovních kanceláří s odpověďmi jsem se snažil od začátku třídit a ukládat. Nejvíce jsem si cenil těch pár, které vyznívaly pro mne alespoň trochu pozitivně a zakládal jsem si je do zvláštní složky. Například, když psali, že by měli zájem, ale už mají někoho jiného. Třeba se budou hodit zase na podzim a napíšu jim znovu.

Přišla poprvé i jedna odpověď, která nabízela konečně něco konkrétního!

Bylo to od jedné menší CK, která se zabývala autobusovými zájezdy po Evropě. Šlo o několikadenní zájezdy za evropskými atraktivitami. Například do Francie a Paříže, se zastávkou v Disneylandu apod., ale i do Itálie, Maďarska atd. Byl bych průvodce v autobusu.

To, že jsem danou trasu a místo neznal, nevadilo. Měli vymyšlený systém. První zájezd bych si zaplatil sám, ale za nižší cenu (asi o 30%). Poté bych na ten stejný zájezd jel zadarmo (jednou nebo dvakrát) a vyzkoušel si část zájezdu odprůvodcovat pod dohledem zkušenějšího průvodce. A nakonec bych jel sám.

Tohle by mohlo funovat!

Ideální systém, který vyhovoval oběma stranám. Cestovka si ověří, jak to dotyčný nový průvodce zvládne a má dost času se s ním rozloučit. Průvodce má prostor se dobře připravit. Musí sice “zainvestovat” do prvního zájezdu, ale nakonec proč ne.

Nebylo to sice přesně to, co jsem plánoval, ale i tak to byla na začátek super nabídka. Jediný problém byl, že ten stejný zájezd se nekonal každý týden a než bych došel k tomu třetímu a samostatnému zájezdu, tak uplynou skoro dva měsíce. A potom přes léto je pauza. Nic není ale ideální. Vyhlídnul jsem si trasu, která vypadala do budoucna perspektivně. Měla být za necelé tři týdny…